Pengiraan Pencen dan Bayaran Ganjaran Secara Online Untuk Guru | Lamanwebinfo.com

Cari Di Sini

Kategori

Bookmark This

Add to Technorati Favorites

Archives

Pengiraan Pencen dan Bayaran Ganjaran Secara Online Untuk Kakitangan Awam

Share

Originally posted 2010-01-26 14:32:20. Republished by Blog Post Promoter

Kemudahan pengiraan pencen yang disediakan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) ini adalah merupakan satu kebaikan kepada kakitangan awam golongan guru terutamanya. Dengan adanya kemudahan sepeti ini golongan ini tidak perlu lagi melutut atau meminta belas kasihan kepada Pembantu Tadbir (PT) atau Ketua Kerani (CC) di sekolah untuk mengetahui berapa jumlah Pencen Bulanan, Ganjaran Perkhidmatan dan Ganjaran Cuti Rehat akan diperolehi.

Walaupun hanya segelintir kecil sahaja PT/CC seperti itu tetapi mereka ini kadang-kadang lebih berkuasa daripada Ketua Jabatan. Maklumlah Ketua Jabatan ni kadang-kadang tidak berapa arif berkenaan dengan kewangan ni. Perkara ni bukannya susah bagi mereka kerana mereka (PT/CC) memang cukup mahir dengan bab-bab berkaitan duit ni. Jadi apalah salahnya jika tolong kirakan Pencen, Ganjaran dan Duit Cuti Rehat guru-guru nak pencen ni.

Dengan adanya pengiraan anggaran secara online ni kita tidak lagi tertanya-tanya akan hak kita.

Jadi kepada guru-guru atau staf sekolah yang nak pencen, anda boleh buat kiraan sendiri di laman berikut:

1. Persaraan Wajib
2. Persaraan Pilihan

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: