Naik Pangkat: Semakan Kenaikan Pangkat 2012 Secara Online Untuk Guru | Lamanwebinfo.com

Cari Di Sini

Kategori

Bookmark This

Add to Technorati Favorites

Archives

Naik Pangkat: Semakan Kenaikan Pangkat 2012 Secara Online Untuk Guru

Share

Salam 1 Malaysia dan Selamat Hari Guru 2012 !

Kementerian Pelajaran Malaysia melalui Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM) telahpun mengeluarkan keputusan Kenaikan Pangkat bagi semua guru yang layak mengikut kriteria yang telah dijanjikan oleh Perdana Menteri pada 8 Mac 2012.

Saya tidak pasti sama ada Semakan ini melibat semua Gred atau tidak tetapi jika mengikut Teks Ucapan Hari Guru Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran Malaysia, semakan yang bermula hari ini (16 Mei 2012) adalah melibatkan semua Gred dari DGA29 hingga ke DG54.

Dan harus diingat bahawa hanya mereka yang telah mengisi Borang Kenaikan Pangkat sahaja yang ada dalam senarai.Selain Kenaikan Pangkat ini belum lagi sah kerana perlu menunggu Kelulusan Tapisan Keutuhan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Slip keputusan yang dipaparkan juga hanyalah merupakan Slip Sementara.

Kepada mereka yang berjaya diucapkan tahniah.

Buat Semakan Kenaikan Pangkat Di Sini.

3 comments to Naik Pangkat: Semakan Kenaikan Pangkat 2012 Secara Online Untuk Guru

  • Sabar cikgu Ryana, kalau ada rezeki tu adalah. Jika mengikut pekeliling terbaru SPP (Tahun 2010), Pelantikan ke DG41 untuk ex-PPLD adalah pada 2 Oktober tahun permohonan dikemukakan. Isteri saya memohon ke DG41 pada awal 2010 dan ditemuduga pad Mac 2011. Dia dilantik ke DG41 pada 2 Oktober 2010. Tapi tunggakan tu lambat sikit, bulan April tahun ni baru dpt (dlm Rm10,000 juga).

  • ryana

    isu naik pangkat ni kan..xpayah la ckp \’BERITA GEMBIRA\’ kononnya utk para guru.saya grad tahun 2010, dh isi borang ke dg41, senyapppp…je xde berita hinggalah 16 mei ini (sbb nak dkt PRU kan..)yg senasib dgn sy kata ‘dibekukan\’. tanya kerani, kata dia xtau papepun.xde siaran. tapi bayangkanlah. dh berapa lama beku mcm tu je & berapa ramai guru ’1malaysia’ ni yg senasib dgn sy? agak2 la..ada ke kerajaan nk bayar tunggakan tu n seniority. apa pdgn, guru2 malaysia yg dikasihi sekalian?

  • syahizam sapaat

    Saya guru DG41 lantikan 1.3.2008. Kalau ikut kiraan ketika PPLD, saya dapat 3 tahun. Maka untuk tahun ini,adakah betul sepatutnya saya layak untuk kenaikan DG44? Harap beri penjelasan. Terima kasih.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: