Menu Atas

Siaran langsung keputusan JDT vs Pahang 12 Jun 2018 Liga Super

01:50 Laman Web Info

Info terkini telah dikemaskini pada tarikh 12 Jun 2018 jam 11:56 PM

Aksi Liga Super Malaysia saingan minggu ke-15 (LS15) menyaksikan pasukan Pahang menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Selasa, 12 Jun 2018.

Pertemuan Liga Super membabitkan Pahang dan JDT sememangnya dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik serta sengit.

Kelebihan awal bagi aksi ini adalah kepada Pahang yang bermain di gelanggang sendiri sudah tentu akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan yang ada untuk meraih kemenangan sekaligus dapat menambah 3 mata berharga dalam carta Liga Super 2018.

JDT selaku pasukan pelawat, turun dengan misi mesti menang dan mereka pastinya tidak gentar untuk berdepan Pahang yang beraksi di hadapan penyokong sendiri, namun perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan berwaspada dengan barisan serangan Pahang yang mampu mencipta kejutan.

Kedudukan carta Liga Super 2018 setakat 14 perlawanan yang telah berlalu menyaksikan pasukan Pahang berada di tangga ke-3 liga dengan 24 mata hasil daripada tujuh kemenangan dan empat seri.

Manakala pasukan JDT pula dengan kutipan 35 mata sekaligus meletakkan pasukan itu di takhta liga selepas mengharungi 14 perlawanan.

Icon lamanwebinfo
Result Live JDT Pahang
Liga Super Malaysia LogoKEPUTUSAN TERKINI JDT  VS PAHANG 12.6.2018 LIGA SUPER
Aksi Liga Super minggu ke-15 (LS15) melibatkan pasukan Pahang melawan Johor Darul Ta’zim (JDT) berlangsung pada hari Selasa bermula pada jam 10:00 malam bertempat di Stadium Darul Makmur, Kuantan.
Paparan di bawah adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-15 Liga Super Malaysia 2018 (LS15) yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh membabitkan pasukan Pahang lawan (lwn) JDT.
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
PahangPahang FA12JDT FCJDT
StadiumStadium Darul Makmur
Penjaring GolPenjaring Gol
Nama Penjaring Gol85′ IsseyMarquez 33′Nama Penjaring Gol
Cabrera 90+’Nama Penjaring Gol

 

Info Berkaitan PAPARAN INFO BERKAITAN
Click LinkKedudukan Carta Liga Super 2018 Dan Jadual Penuh Perlawanan