Keputusan kedudukan carta Liga Super Malaysia 2019

Jadual penuh terkini Liga Super Malaysia 2019

Info terkini telah dikemaskini pada tarikh 27 November 2018 jam 01:59 PM

Liga Super Malaysia mempunyai sejarah yang tersendiri hasil daripada kesinambungan kepada liga sebelumnya iaitu Liga-M yang bermula semenjak 1982.

Kini Liga Super Malaysia merupakan sebuah kejohanan bola sepak yang paling berprestij di Malaysia.

Bagi tahun 2019, Liga Super (LS) disebut sebagai Unifi Liga Super Malaysia berikutan Unifi yang merupakan jenama utama di bawah Telekom Malaysia (TM) telah menjadi penaja utama Liga Super serta Piala Malaysia dan juga sebagai penaja bersama bagi Piala FA bermula tahun 2018 hingga 2025.

Hasil daripada penjanjian penajaan tersebut, peminat bola sepak tanahair mendapat akses menyeluruh untuk menonton setiap perlawanan pasukan pilihan masing-masing dalam saingan Liga Super Malaysia kerana kesemua perlawanan akan disiarkan secara langsung menerusi Unifi TV dan boleh diakses menerusi aplikasi Unifi PlayTV selain di RTM mahupun melalui rangkaian televisyen Media Prima.

Melalui lamanwebinfo, peminat bola sepak tanahair boleh semua maklumat keputusan berdasarkan keputusan rasmi (Official Results) perlawanan serta kedudukan carta dan jadual terkini Liga Super Malaysia 2019 yang akan dikemaskini pada tarikh / hari perlawanan yang telah dijadual berlangsung.

PENYERTAAN PASUKAN LIGA SUPER MALAYSIA 2019
JDT FCJDTPerak TBGPerakPKNS FCPKNS FC
Pahang FAPahangTerengganu FCTerengganuKedah FAKedah
Melaka UnitedMelaka UtdSelangor FASelangorPKNP FCPKNP FC
Kuala Lumpur FAK.Lumpur??
KEDUDUKAN TERKINI CARTA LIGA SUPER MALAYSIA (MSL) 2019
KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA SUPER MALAYSIA (MSL) 2019 TERKINI